luni, 31 ianuarie 2011

Mai nou, ne paste foametea!

Un raport al Bancii Central Europene plaseaza Romania pe locul 1 in Europa si pe locul 12 in lume intr-un top al tarilor cu cel mai mare grad de risc de infometare.

Paradoxul este ca romanii ar muri de foame nu pentru ca nu ar mai exista grau, porumb sau zahar, ci pentru ca acestea ar ajunge la niste preturi foarte mari, pe care nu ni le am putea permite.
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, este insa optimist: "Romania e imposibil sa nu aiba grau si porumb. Si daca nu l-am semana ar rasari"!
Ministrul este contrazis totusi de agricultori. "Cum sa creasca graul singur? Nu creste singur. Trebuie pus in pamant, trebuie ierbicidat, trebuie pamant bagat pe el, sunt o gramada de cheltuieli. Sacul e 80 de lei si ne trebuie 5 saci la un hectar", a spus un agricultor.
Totusi, desi spune ca tara noastra are capacitatea teoretica de a hrani 80 de milioane de oameni, Valeriu Tabara recunoaste ca Romania ar putea intra intr-o criza alimentara, dar din cauza ... lenei.                                                                                                                                                  Articol preluat din "Apropo.ro"                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu